Forrás: femina.hu
15 perc! – Hipergyors paradicsomos gnocchi parmezánnal

Hozzávalók:
- 80 dkg gnocchi
- 75 dkg hámozott paradicsom-konzerv
- 10 dkg parmezán
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál bazsalikom
A gnocchit szórd bele forrásban lévő, sós vízbe, és főzd roppanósra. Vigyázz, ne legyen túl puha, mert az olasz tészták legtöbbje kicsit kemény állapotban az igazi.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá aparadicsomot és pirítsd tovább, ízlésed szerint sóval és felaprított bazsalikommal fűszerezd.
Amikor felforrt, keverd hozzá a lecsepegtetett gnocchit, végül tálaláskor reszeltparmezánnal szórd meg a tetejét, hogy picit ráolvadjon.