15 perc! – Hipergyors paradicsomos gnocchi parmezánnal

15 perc! – Hipergyors paradicsomos gnocchi parmezánnal

Hozzávalók:

  • 80 dkg gnocchi
  • 75 dkg hámozott paradicsom-konzerv
  • 10 dkg parmezán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál bazsalikom

A gnocchit szórd bele forrásban lévő, sós vízbe, és főzd roppanósra. Vigyázz, ne legyen túl puha, mert az olasz tészták legtöbbje kicsit kemény állapotban az igazi.

gnocchi-paradicsomos

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá aparadicsomot és pirítsd tovább, ízlésed szerint sóval és felaprított bazsalikommal fűszerezd.

Amikor felforrt, keverd hozzá a lecsepegtetett gnocchit, végül tálaláskor reszeltparmezánnal szórd meg a tetejét, hogy picit ráolvadjon.

Forrás: femina.hu