15 perc! – Gyors görög saláta

Hozzávalók:
- 2 kígyóuborka
- 10-12 koktél paradicsom
- 1 kisebb lilahagyma
- 1 nagy doboz feta sajt
- 1 kisebb konzerv magozott olajbogyó
- oregánó
az öntethez:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
Az uborkát, a paradicsomot apró kockára, a hagymát is darabokra vágjuk. A fetát felkockázzuk. Az olajbogyóról a levét leöntjük.
A saláta hozzávalóit összekeverjük. A mártáshoz az olajban elkeverjük a citromlét, a majoránnát, a sót, a borsot és átforgatjuk vele a hozzávalókat.
Egy tálat salátalevéllel kibélelünk. Ráhalmozzuk a salátát, majd ízlés szerint kevés oregánóval szórjuk meg.
Ha van időnk állni hagyni, az ízek jobban összeérnek.