15 perc alatt – Erdei gyümölcsös csokoládétorta

15 perc alatt – Erdei gyümölcsös csokoládétorta

Most épp Betti kolléganő születésnapját ünnepeltük, pedig már vagy két hete volt. Elmondása szerint a kedvenc tortája meggyes-csokis-tejszínes. Korábban is terveztük már megünnepelni, akkor szépen be is áztattam a meggyszemeket rumba, hogy majd úgy tegyem egy tortára, de aztán a köszöntés elmaradt, így a rumos meggyet meg kellett ennem. (Eszméletlen finom volt.) De most már semmi nem állhatott a szülinapozás útjába, így készült el az alábbi torta. Bár ez már nem meggyes lett, mert azt ugye mind megettem.

Az Erdei gyümölcsös csokoládétorta Hozzávalói (26 cm-es tortához):

  • 250 gramm kakaós keksz (Győri 1 zacskó)
  • 8 dkg vaj
  • 750 gramm mascarpone (Szarvasi mascapone)
  • 300 gramm étcsokoládé (60%-os)
  • 1 vaníliás cukor (mert azt hittem, hogy a csokitól keserű lesz, de nem volt az, szóval akár elhagyható)
  • 750 gramm erdei gyümölcs (Lidl-ben zacskós, persze ha már lesz friss, azzal sokkal finomabb lehet)

1. A vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem.

Erdei gyümölcsös csokoládétorta

2. Közben vízgőz fölött felolvasztottam az apróra tördelt csokoládét (ide tettem a vaníliás cukrot is), majd egy habverő segítségével jól összekevertem a mascarponéval.

3. A kekszes alapra rákanalaztam a krémet, és egy éjszakára (de legalább 2-3 órára) hűtőbe tettem. Közben a gyümölcsöket kivettem a fagyasztóból.

4. Tálaláskor a gyümölcsöket a torta tetejére szórtam és már fogyasztható is.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: bonniekonyhaja.cafeblog.hu