15-30 perc : Fekete- és zöldkagylók blansírozva
HOZZÁVALÓK 4 fő
- 60 dkg feketekagyló
- 20 dkg zöldkagyló
- 1 fej fokhagyma
- 10 dkg friss bazsalikom
- 2 dkg snidling
- 3 dl tejföl
- 1 csomag rukkola
- 2 db citrom
- 5 dkg koktélparadicsom
- só
- bors
15-30 perc
A bazsalikomot, a snidlinget és 4-5 gerezd fokhagymát finomra vágjuk, és elkeverjük a tejfölben. Sózzuk, borsozzuk.Vizet forralunk, amelybe sót és fokhagymát teszünk. Ezzel a lével forrázzuk le a kagylókat. A rukkolából fészket formázunk, és ebbe helyezzük a feketekagylókat. Köré rendezzük a zöldkagylókat, és citromgerezdeket helyezünk melléjük. A zöldkagylókra teszünk a fűszeres tejfölből. Az ételt koktélparadicsommal díszítjük.
Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria
Forrás: tvpaprika.hu