Forrás: femina.hu
1/2 óra alatt elkészül – Töltött karaj rántva

Hozzávalók
- 20 dkg mozzarella sajt
- 4 szelet csont nélküli karaj
- 1 szál parasztkolbász
- 2 hegyes erős paprika
- 2 szál újhagyma
- só
A panírozáshoz
- 25 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg finomliszt
- 3 tojás
A sütéshez
- 5 dl étolaj
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 30 perc, sütés: 15 perc
Elkészítés:
Előkészületként a karajszeleteket mosd meg, klopfold ki, sózd be. A sajtot vágd négy részre. A kolbászt, az újhagymát és a paprikákat szeleteld fel. A kiterített hús egyik oldalára tégy egy-egy szelet sajtot, két-három karika kolbászt, újhagymát és paprikát, majd hajtsd rá a hús másik felét.
Végy három tálat, az egyikbe tedd a lisztet, a másikba a felvert tojás kerül, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa. Majd ilyen sorrendben forgasd meg mindegyikben a karajt. Ha szétnyílik a hús, tűvel vagy fogpiszkálóval tűzd össze. Bő olajban, közepes lángon süsd ki a szeleket. Ha túl magas a hőfok, kívül ugyan ropogós lesz, de belül nem sül át rendesen. Ha kiveszed a húst az olajból, csepegtesd le, és melegen kínáld.