Kellemes nyálcsorgatást – Fánk tepsiben sütve

A hagyományos szalagos fánk mellett ezt a tepsiben sült változatot is kipróbálhatjuk …
A Fánk tepsiben sütve, Hozzávalói
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 3 dkg friss élesztő
- 2,8-3 dl tej
- 7 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- ½ kávéskanál só
- 2 tojássárgája
A töltelékhez
- sárgabaracklekvár
A tetejére
- porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.
A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.
A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala
Forrás: citromhab.blogspot.hu