Kellemes nyálcsorgatást – Fánk tepsiben sütve

Kellemes nyálcsorgatást – Fánk tepsiben sütve

A hagyományos szalagos fánk mellett ezt a tepsiben sült változatot is kipróbálhatjuk …

A Fánk tepsiben sütve, Hozzávalói

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2,8-3 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • ½ kávéskanál só
  • 2 tojássárgája

A töltelékhez

  • sárgabaracklekvár

A tetejére

  • porcukor

Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.

Fánk tepsiben sütve
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.

A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: citromhab.blogspot.hu