100% PALEO – Toscanai Húsroló

Hozzávalók
- A hús mennyisége a kínálandó személyek számától függ – mondjuk legyen 0,5 kg marha-sertés vegyes darált hús
- Toscana fűszerkeverékből tegyél legalább 2 dkg-ot (lapos evőkanálnyi mennyiség) – Összetevők (pl. Kotányi Toscana fűszerkeverék):
- Oregánó, Bazsalikom, Majoranna, Rozmaring, Borsikafű, Kakukkfű, Zsálya
- Só – legalább egy teáskanállal
- 2 db tojás
- 1 teáskanál édes-nemes paprika
- Zsír vagy kókusz olaj
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat alaposan keverd össze, majd formázz hosszúkás húsgombócokat
A gombócokat fűzd fel sütőpálcikákra, majd a grillező edényt, vagy a palacsinta sütőt bezsírozva – sütés közben forgatva – süsd meg a húst
A húsrolókat vegyes zöldséggel tálald – lehet idény szerint – pl. kora tavasszal még fekete retek salátával vagy majonézes sárgarépa salátával, ahogy pedig megyünk a nyár felé, egyre több idény zöldséggel
Forrás: paleovital.hu