100% PALEO – töltött GRILL csirke
Wéber Andi kérésére, íme … 🙂
Hozzávalók:
- Kb. 1,5 kg-os – lehetőleg háztáji vagy szabad tartású – csirke
- Fűszerek: Só, bors, majoránna vagy oregano – ennek híján provancei fűszerkeverék, őrölt bors, paprika por
- 1 ek. pomace olaj vagy zsír
- 1 tk. balzsamecet krém – elhagyható!
- 2 db kisebb nyári alma – cukor helyett!
- Zöldségek előfőzve: 3 szál sárgarépa, 3 szál fehér répa, fél fej karalábé, 1 kisebb vörös hagyma, 1 fej fokhagyma – A zöldségeket ízlés
- szerint lehet variálni!
Elkészítés:
A csirkét alaposan sózzuk be, majd a fent felsorolt fűszerekkel és a hozzáadott kevés zsiradékkal alaposan maszírozzuk át a húst – kívül-belül egyaránt.
A csirke bőre alá hámozatlanul, de kicsumázva almaszeleteket dugdossunk, hogy édes-sós ízt érjünk el; ugyanezt a célt szolgálja a balzsamecet krém is, mely tovább fokozza az ízorgiát.
A csirke testüregébe lehet tenni a zöldségeket. A fokhagymát meg sem kell hámozni. Előfőzés nélkül a zöldség kemény marad.
Forrás: paleovital.hu