100% PALEO – Kínai kel főzelék fasírttal
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek zsír
- 1 kg kel
- 3 tk só
- 2 db fokhagyma gerezd
- bors
Főzelék
Két fej vöröshagymát apríts fel és 1 ek. zsíron dinszteld meg
Közben moss meg kb. 1 kg-nyi kínai kelt, darabold és szórd rá a piruló hagymára
Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd (3 tk.) és forrald fel
Öntsd le a főzővizet, és hideget önts a kelre, hogy éppen ne lepje el
Két fokhagymagerezddel és borssal ízesítsd, főzd puhára
A felét botmixerrel pépesítsd, majd addig rotyogtatsd, időnként kevergetve alacsony lángon, hogy főzelék állaga legyen
Fasírt
- 500 g sertéshús
- 150 g reszelt sütőtök (Ha nincs sütőtök szezon, akkor tököt, sárgarépát, cukkinit is reszelhetsz a húshoz! BB)
- 3 tojás
- 1 kisebb vöröshagyma aprítva
- 1 tk. só
- 1 csapott ek. pirospaprika
- bors
- rozmaring
A fentieket keverd össze és a fasírt gombócokat süsd ki zsírban!
Forrás: paleovital.hu