100% PALEO – Gesztenyés pulykatekercs

100% PALEO – Gesztenyés pulykatekercs

Egyik este villámcsapásként hasított belém egy nagyszerű ötlet: húspalacsintát készítek gesztenyetöltelékkel. Lelkesen nekiálltam, hogy megnézzem a jó öreg Interneten, hogy nagyjából hogyan néz ki egy húshoz való gesztenyés töltet. Az első találat amit kidobott, Stahl Judit receptje volt, ahol az ÉN ötletemet valósította meg úgy 3 évvel ezelőtt… hallatlan! Mindenesetre nem tántorított el, csak kissé törte le a lelkesedésem. Elvégre mégis csak az ÉN ötletem volt, nem igaz?

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamell
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 1 db banán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 tk. bazsalikom
  • 3-4 ek. kókuszzsír
  • 10-12 bacon szelet (elhagyható)

Elkészítés:

gesztenyes-pulyka-tekercs-paleo

A pulykamellet jó vékony szeletekre vágtam, kicsit ki is klopfoltam, besóztam. A gesztenyemasszát összedolgoztam a péppé nyomott banánnal, az apróra vágott hagymával és a bazsalikommal. A bacon szeleteket egyenként egy nagyobb  vágódeszkára fektettem, mindegyikre egy-egy szelet húst tettem. A húsokat megkentem a gesztenyemasszával, majd feltekertem őket. Nem mindegyik tekercshez jutott bacon, azokat hústűvel tűztem össze, a többit nem volt szükséges. Egy serpenyőben forró kókuszzsíron 2-3 percig átforgattam, majd egy  kisebb tepsibe tettem a tekercseket, és meglocsoltam a maradék forró zsírral. 190 fokon még 25 percig sütöttem őket.

Utólag megsúgom, hogy bár a fotón nagyon jól mutat, azért is írtam, hogy a bacon elhagyható, mert ugyan azzal is nagyon finom volt, nekem anélkül jobban ízlett.

Forrás: paleokonyha.hu