2022. augusztus 04.

Select your Top Menu from wp menus
10 PERCES VACSORA

10 PERCES VACSORA

Story Highlights

  • Azt szokás mondani a decemberről, hogy meghitt, nyugodt hónap. Maradjunk annyiban, hogy az utolsó hétre ez tényleg igaz, de a többire?!

Soha ilyen rohanós hétköznapok, hétvégék nincsenek az év folyamán, mint ilyenkor. Még utoljára jól meg kell nyomni a munkát, hogy minden kész legyen év végéig, és a két ünnep közt ne kelljen dolgozni, ha lehet. Közben vásárolni, takarítani, főzni, csomagolni, tervezni, és a hétköznapi dolgokat is csinálni. 
Nem egyszerű! 
Nálunk ilyenkor gyakran van tíz perces vacsora. Jöhetnek a félkész ételek, gyakrabban nézem meg van-e valami maradék a fagyasztóban, és hetente legalább kétszer melegszendvicset vacsorázunk.
Ez az étel pont annyi idő alatt készült el, mint egy melegszendvics, mégis eszméletlen finom! Imádják a gyerekek is, és mi is!

Hozzávalók 6 főre:

  • 2 csomag prémium gnocchi
  • 15 dkg szeletelt, füstölt sonka
  • 6 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg parmezán
  • só, bors
    friss zöldfűszer ha van otthon

10 perces vacsora1-gnocchi

A vajat megolvasztom a serpenyőben, és rádobom a gnocchit. Nem főzöm, csak sütöm, néha megrázva a serpenyőt. Most ezt a pici fajtát választottuk az Aldiban, nagyon jó ropogósra meg lehet sütni, és egy másfél évesnek is pont megfelelő méretű, nem kell félni, hogy nem tudja lenyelni. Amikor már kicsit megpirult (ez kb 5 perc) rászórom a hajszál vékonyan felszeletelt sonkát, és hozzáreszelem a fokhagymát is. Még két percig rázogatom, majd meglocsolom tejföllel és megszórom parmezánnal. Közben a gyerekek megteríthetnek, és már kész is vacsora.
10 perc, esküszöm!

10 perces vacsora

Osszad, Vidd, Like-old, hogy akkor is naprakész ötleted legyen,

ha éppen nincs: FaceBookon, itt találsz minket

 

 Forrás: fuszereslelek.nlcafe.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
A LEGJOBB téli VILLÁMVACSORA

Na, ez a recept pont ilyen alkalmakra való. Munka szinte nincs is vele, igaz, mire elkészül, az hosszadalmasabb, mint a...

Close