ZöldBorsó főzelék, recept

ZöldBorsó főzelék, recept

A Zöldborsó főzelék friss alaponyogokból, gyorsan elkészíthető és nagyon finom főzelék …

A Zöldborsó főzelék hozzávalói 6-8 fő részére:

  • 1,5 kg friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • étkezési olaj
  • 2-3 ek teljes kiőrléső liszt
  • 1 nagy tejföl
  • babérlevél
  • bors

 Zöldborsó főzelék

A Zöldborsó főzelék elkészítése:

  1. A hagymát pucold meg, vágd fel kockákra , majd dinszeld üvegesre

  2. Öntsd hozzá a zöldborsót, picit forgasd össze, majd hevítsd együtt

  3. Önsd fel a fazekat annyi vízzel, hogy ellepje a zöldborsót

  4. Fűszerezd sóval, borssal, babérlevéllel

  5. Ha a zöldborsó 3/4 részt megfőtt, akkor készítsd el a habarást

  6. Habarás: végy elő egy tálkát, öntsd bele a tejfölt és egy cukrász habverővel keverd bele a lisztet

  7. Végezz hőkiegyenlítést: pár kanál forró főzőlével kavard el a habarást; majd add a főzelékhez és forrald össze

  8. A tetjét friss vágott petrezselyemmel díszítheted.

Zöldborsó főzelék

zöld Borsó főzelék

Jó étvágyat kívánunk!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Egészben sült mézes karaj
Egészben sült mézes karaj

Egészben sült mézes karaj, nagyon egyszerű elkészíteni, gyorsan készen van...

Close