Wooow – Chilis Quesadilla Poblano páccal

Wooow – Chilis Quesadilla Poblano páccal

Story Highlights

  • Szeretjük a tortillát, szeretjük a finoman bepácolt csirkehúst, az olvadó cheddar sajtot sem vetjük meg. A poblano chili pedig az új kedvencünk, persze, hogy ezt sem hagytuk ki a receptből. Aztán az egészet felturbóztuk még egy kis rukkola pestóval. Mexikói kaja rajongók, ezt figyeljétek!

A Chilis Quesadilla Hozzávalók 4 személy részére:

A poblano chilis páchoz:

  • 4 db (kb. 50 g) szárított poblano chilipaprika
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 púpozott teáskanál kakaópor
  • Só, bors

Chilis Quesadilla 

A rucola pestohoz:

  • 60 g ruccola
  • 1 kis marék natúr hámozott mandula (vagy bármilyen olajos mag, ami van otthon)
  • 6 cl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Fél lime leve
  • Só, bors

És még:

  • 50 dkg csirkecomb filé
  • 8 db kisebb tortilla
  • 10 dkg cheddar sajt

Elkészítjük a poblano chilis pácot: a chilik szárát és magjait eltávolítjuk (a magokat rakjátok el, jól jön az még máskor), és a paprikákat félbevágva, kiterítve egy száraz, forró serpenyőben pár percig pörköljük, míg illatozni nem kezdenek. Egy tálba dobjuk őket és meleg vízzel felöntve kb. 15 percig puhítjuk. A megpuhult paprikákat kifacsarjuk és egy aprítógépbe dobjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, fokhagymát, étolajat, kakaóport, végül jó alaposan sózzuk-borsozzuk. Legyen a pác jó sós, hiszen ez ízesíti majd a csirkéket! Az egészet szép sima krémmé turmixoljuk és az így kapott pasztát ráöntjük a csirkecombokra, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. Ha van időtök, hagyjátok hűtőben marinálódni 2-3 órát vagy akár egy éjszakát is. Ha nincs, süssétek meg rögtön grillrácsra pakolva, grill fokozaton a sütőben, vagy akár egy forró grill serpenyőben. Ha sütőben sütitek, egyszer forgassátok meg a combokat, hogy mindkét felük rendesen megpiruljon!

Chilis Quesadilla

Ha kész a hús, jöhet a rucola-pesto: egy aprítógépbe dobáljatok bele minden hozzávalót és zúzzátok krémesre. Ennyi!

A quesadilla összeállításánál egy száraz, közepesen forró serpenyőbe dobjátok bele a tortillát, szórjátok meg reszelt cheddarral és csíkokra vágott chilis csirkével, kanalazzatok rá kevés rucola pestót és a tortillát félbe hajtva süssétek addig, míg a sajt belül el nem olvad, a tortilla pedig mindkét oldalán szépen megpirul. Azonnal faljátok fel még melegen!

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Floridai zöldcitromos pite – Kókuszos kekszmorzsával :), Key lime pie

Key lime pie - Floridai zöldcitromos pite kókuszos kekszmorzsával, Hozzávalói: 215...

Close