Vöröslencse egytál kolbász chipsszel

Vöröslencse egytál kolbász chipsszel

Story Highlights

  • Ez az egyik kedvenc édességem, igazi gyorssegély recept így karácsony előtt. Sütés nélkül, negyed óra alatt elővarázsolható, akár ipari mennyiségbenaRupáner Margót, a Rupáner-konyha bögrés sütijeinek nagymesterét is megkérdeztük, mi számára a legkedvesebb karácsonyi süti, és ha már elárulta, hogy az ischler az, akkor már a receptjét is lejegyeztük gyorsan.
  •   is És általános kedvencnek számít, úgyhogy a siker sem marad el.

Ez az étel igazán különleges ízvilágot varázsol az asztalra. Én is most először próbáltam ki a vöröslencsét, és felülmúlta a várakozásimat. A konyhában konkrétan olyan illat volt, miközben főztem, hogy folyamatosan kóstolgattam Ízek, színek és illatok kavalkádja, minden túlzás nélkül… De visszatérve: nagyon finom, könnyen puhul, nem kell áztatni, mégis a lencse minden erényével rendelkezik. Kolbásszal, és a picikét savanykás, fűszeres, tejfölös ízével teljesen levett a lábamról ez az egytál!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A Vöröslencse egytál Hozzávalói:

– 2 és fél bögre vöröslencse (25 dkg)
– 1 fej vöröshagyma
– 3 gerezd fokhagyma
– 2 doboz hámozott, darabolt konzervparadicsom (700-800 g)
– 2 sárgarépa
– 8 dl víz (vagy zöldségalaplé, amennyiben alaplevet használunk, elhagyhatjuk a leveskockát)
– 1 zöldségleveskocka (vagy bármilyen leveskocka)
– 1 csapott evőkanál őrölt, csemege fűszerpaprika
– 1 csapott evőkanál kristálycukor
– fél mokkáskanál bors
– fél mokkáskanál só
– 1 evőkanál 10%-os ecet vagy borecet
– 20 dkg kolbász

+ a tálaláshoz egy kis doboz tejföl vagy natúr joghurt, 1 citrom vagy lime

Vöröslencse egytál

A Vöröslencse egytál Elkészítése:

1. Egy közepes leveses fazékban ropogósra pirítjuk a felkarikázott kolbászt, melyet egy szűrőkanál segítségével kiszedünk egy külön edénybe.
2. A kolbászzsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát is, és további tíz percig pirítjuk az egészet, közepes tűzön.
3. Ezután hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, mellyel még egy percig pirítjuk.
4. Ezután félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikát, a cukrot, az ecetet és a borsot is, forraljuk össze, majd adjuk hozzá a paradicsomot, és süssük össze vele.
5. Ha összesült, akkor adjuk hozzá a vizet és a leveskockát (vagy az alaplevet) valamint a lencsét.
6. Főzzük takarékon 30 percig, majd egy botmixerrel pürésíthetünk rajta egy kicsit (de csak picit, maradjanak egybe szemek!), ha szeretnénk. Én legközelebb nem fogok, mert olyan gyönyörű színe van a mixelés előtt.
7. Tejföllel, citrommal és a sült kolbásszal tálaljuk.

A vörös lencsét a Mag, amit akartok biztosította, amit ezúton is köszönök!

Jó étvágyat!

Naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Bögrés – Gyors, Nagyon puha Vajas Keksz

  Ez a linzer tészta nagyon különleges, mert szinte alig...

Close