Vörösboros csülökragu sós cobblerrel

Vörösboros csülökragu sós cobblerrel

Ha igazán pasis, brutálisan lakomás, jó cuccos kajára vágytok ebben a hideg időjárásban, akkor ezt próbáljátok ki! Egy jó kis boros csülökragu, aminek a tetejére baconos-sajtos cobblereket ültettünk. Na, ez egy újabb recept, amit karácsony előtt/közben/után mindenképp ki kell próbálnotok! 😀

Vörösboros csülökragu sós cobblerrel

A Vörösboros csülökragu sós cobblerrel Hozzávalói (6 főre):

A raguhoz:

  • 3 nagy ek. libazsír
  • 1,2 kg csontozott, kockára vágott csülökhús
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 1 púpozott ek. liszt
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 3 dl víz
  • 1 ág rozmaring (vagy szárított)
  • 4-5 ág kakukkfű (vagy szárított)
  • 3-4 levél zsálya
  • 3 babérlevél
  • Só, bors

A baconos-sajtos cobbler-hoz:

  • 50 dkg sima liszt
  • 20 dkg hűtőhideg vaj
  • 10 dkg bacon apróra vágva és ropogósra pirítva
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy csokor finomra vágott petrezselyem
  • Só, bors

Vörösboros csülökragu sós cobblerrel

A Vörösboros csülökragu sós cobblerrel elkészítése:

  1. A csülökraguhoz egy öntöttvas lábasban megolvasztjuk a zsír felét, felforrósítjuk és lepirítjuk benne a kockára vágott húst.
  2. Félretesszük, majd a lábasba újabb adag zsíron lepirítjuk a kis kockára vágott petrezselyemgyökeret és nagyobb darabokra vágott sárgarépát. Ha pirul, rádobjuk a megroppantott és durvára vágott fokhagymákat, és további 2 perc pirítás után rákanalazzuk a paradicsompürét.
  3. Elkeverjük és amikor rozsdabarnára változik a színe, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk-pirítjuk. Jöhet rá az előpirított csülökhús, amit liszttel meghintünk és átforgatjuk, hogy az is odapiruljon kicsit.
  4. Felöntjük borral és vízzel, majd gyors fűszerezés jön: só, bors, kakukkfű, zsálya, rozmaring és babérlevél. Átkeverjük, felforraljuk, lefedjük és 130 fokos sütőben 2,5 óra alatt készre pároljuk. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és fedő nélkül hűlni hagyjuk 30 percet.
  5. A cobblerhez a lisztet morzsás állagú keverékké dolgozzuk össze egy robotgépben, majd ehhez hozzáadjuk az összes többi hozzávalót.
  6. A kész tésztából egy evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk és rápakoljuk a kicsit kihűlt csülökragura úgy, hogy a szaftos hús csak itt-ott látszódjon ki.
  7. 180 fokos sütőbe tesszük (most már fedő nélkül) és kb. 20 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük a cobblert.

Forrás: Streetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Gigantikus csokiszuflé körtével,recept

Itt van a nagy zabálások ideje, amikor nem számoljuk a...

Close