VILLÁMGYORS KRÉMES  – vaníliás TÚRÓHABBAL és málnával

VILLÁMGYORS KRÉMES – vaníliás TÚRÓHABBAL és málnával

HOZZÁVALÓK

 

  •  túró 50 dkg
  • porcukor 10 dkg
  • vaníliarúd  1 db
  • Citrom, reszelt héja 1 db
  • étkezési só csipet
  • tejszínhab, felvert 1 dl
  • leveles tészta 1 csomag
  • porcukor 1 ek.
  • fagyasztott málna45 dkg

 

ELKÉSZÍTÉS

villamgyors-kremes-turohabbal
A töltelékhez simára keverjük a túrót a porcukorral, a vanília kikapart magjával, citromhéjjal, sóval, végül óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal. Habzsákba töltjük, és hűtőben hagyjuk kissé visszadermedni. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A levelestészta-lapokból 12 darab korongot szúrunk ki. Egy nagy sütőlapra sütőpapírt terítünk, majd ráhelyezzük a köröket. Egy szita segítségével vékonyan meghintjük porcukorral, ennek köszönhetően a lapok a sütés során kissé karamellizálódnak majd. A tetejükre borítunk egy, a tepsivel azonos méretű sütőpapírt, majd ráhelyezünk egy azonos méretű tepsit. Ez nehezékként szolgál, hogy a tészta ne emelkedjen meg. 20 percig sütjük, a pontos sütési idő a sütőtől függ, 15 perc után érdemes néha ellenőrizni, hogy szép sötét-e már a színe. Amikor megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

Megtöltjük a lapokat: egy krémeshez három korong szükséges. Az első lapra a habzsákból kör alakú, 2 cm átmérőjű gömböket nyomunk. Ráhelyezzük a második lapot, majd a második „emeletre” is ugyanannyi krémet nyomunk, ezt a réteget befedjük a harmadik lappal. A tetejét meghintjük egy kevés porcukorral. A rétegek közé néhány szem málnátteszünk.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: lidlkonyha.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Karácsonyi – Narancsos-gyömbérsörös bólé

Alkoholmentes szedres bólé 1 csésze szedret és 7 citrom levét...

Close