Villám kaja – Rakottas Krumpli, recept

Villám kaja – Rakottas Krumpli, recept

 

A Villám kaja – Rakottas Krumpli egy Laktató étel a sütőből – ízletes és alig kell hozzá néhány alapanyag

Könnyen elkészíthető laktató finomság. Érdemes kipróbálni, ha nincs időd a főzéssel szöszmötölni.

 

 A Villám kaja – Rakottas Krumpli Hozzávalói:

  • 70 dkg burgonya
  • 25 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 3 nagy paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
  • só, bors
  • olaj

villám kaja rakottas krumpli

 A Villám kaja – Rakottas Krumpli Elkészítése:

  1. A szalonnát és a sonkát felszeleteljük és egy hőálló edénybe tesszük, a meghámozott és felkarikázott burgonya felét is ráhalmozzuk.

  2. A tejfölt és a reszelt sajtot összedolgozzuk, a háromnegyedét eloszlatjuk rajta.

  3. A paradicsomokat felkarikázzuk és a felét rárakjuk, majd erre kerül a megmaradt burgonya, amit a félretett tejföllel átkenünk és egy kis olajat is eloszlatunk rajta.

  4. Sózzuk és borsozzuk, majd a paradicsom karikákat is ráhalmozzuk és 170 fokos sütőben 40-45 percen át sütjük.

forrás: ketkes

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Héjában sült burgonya fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal
Héjában sült burgonya fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal, recept

  Nálunk télen minden vasárnap ez a reggeli. :-) Kis vajjal...

Close