Végre kiderült, mitől lyukas a sajt – Forradalmi felfedezés svájci tudósoktól!

Végre kiderült, mitől lyukas a sajt – Forradalmi felfedezés svájci tudósoktól!

Story Highlights

  • Forradalmi felfedezés svájci tudósoktól, ráadásul teljesen véletlenül jöttek rá. Na, erre a hírre vártunk évek óta!
  •  

Évszázadnyi tanulmányozás és kutatás után végre rájöttek arra, mitől keletkezik a lyuk egyes svájci sajtokban, például az ementáliban és az appenzellerben. Svájci tudósok kiderítették, hogy a híres lyukak a fejéskor a tejbe kerülő szénarészecskék miatt keletkeznek. A részecskék az erjedés során gázt bocsátanak ki, ez okozza a lyukak képződését. A fejési technikák korszerűsödésével azonban lyukak eltűntek.

mitol-lyukas-a-sajt1
A sajtkészítő immár pontosan tudja, hogy a széna-mikrorészecskék pontos adagolásával gyakorlatilag ellenőrizheti a formába öntött sajtban keletkező lyukak mennyiségét.

 

Forrás: nlcafe.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Triplacsokis mascarponetorta – Ennél finomabb nem lehetne

Hozzávalók 12 szelethez: 90 dkg mascarpone 30 dkg cukor 20...

Close