Update Epres Töltött Muffin, recept

Update Epres Töltött Muffin, recept

 

Úgy gondolom a muffinokat majdnem mindenki szereti,aki nem az általában azért nem mert száraznak találja a tésztát.Én most egy gyorsan elkészíthető,nagyon puha tésztájú Update muffin receptet mutatok Nektek,aminek isteni cukormentes tejszínes krém és friss eper van a tetején belsejében pedig cukormentes Update dzsem! Mi nagyon szerettük,akár egy kislánynak szülinapi zsúrra is szuper lehet vendégvárónak és a gyerekek nem fogják észre venni a különbséget ezt garantálom!

Az Update Töltött Epres Muffin hozzávalói
(6db-hoz)

Tészta:
-75g lágy vaj(nem margarin)
-40g Update master mix
-40g zabpehelyliszt
-30g Update zero calories porrá darálva
-50g tej
-2db M-es méretű tojás
-1/2 vaníliarúd kikapart belseje
-1/3 citrom reszelt héja
-5g sütőpor

Töltelék:
-néhány kanál Update eperdzsem

Díszítés:
-250g cukrozatlan habtejszín
-1/2kupaknyi Update lovely sweet édesítő
-2tk Update eperdzsem(pürésítve)
-kevés természetazonos ételszínezék
-néhány szem eper

Update Epres Töltött Muffin
Az Update Epres Töltött Muffin Elkészítése

  1. A liszteket a sütőport kimérjük és egy tálba elkeverjük. A lágy,szobahőmérsékletű vajat a porrá darált édesítőszerrel,a citromhéjjal és a vanília kikapart belsejével kihabosítjuk egy robotgép segítségével.
  2. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat,majd 3-4 részletben a lisztes-sütőporos keveréket.A végén pedig két részletben a tejet is hozzáadjuk és a robotgéppel gyors mozdulatokkal homogén tésztává keverjük.
  3. Ezután egy 6db-os muffin formába papírokat helyezünk,majd mindegyikbe nyomunk egy sima csöves nyomózsákkal a tésztából kb 40-45g-ot,úgy hogy jó háromnegyedéig legyenek a kapszlik. Előmelegített kb 200C-os sütőben szép aranyszínűre sütjük a muffinokat kb 15-20 perc alatt.
  4. Amikor megsültek kivesszük és egy rácson hagyjuk hűlni őket. Amikor kihűltek egy éles késsel szépen kiegyenesítjük a tetejüket majd mindegyik közepét meglékeljük. Az így kapott középen lyukas muffinokba töltünk egy kevés Update eperdzsemet majd egy kevés tésztával visszazárjuk a tetejüket.
  5. A tejszínt az édesítővel óvatosan felverjük,majd a végén elkeverünk benne egy kevés pürésített Update eperdzsemet és egy kevés természetazonos ételszínezéket.
  6. Egy sima csöves nyomózsákba töltjük a habot majd a betöltött muffinokra nyomunk egymásra 2 réteget,egy nagyobbat majd egy kisebbet.A tetejére szeletelt epret teszünk majd tálaljuk!

Update Epres Töltött Muffin
Tippek:
-fontos,hogy vajat használjunk és ne margarint a tésztához
-a vajat néhány órával a készítés előtt vegyük ki a hűtőből mert csak így lehet jól kihabosítani
-a sütőport ne adagoljuk túl mert akkor nagyon kijön a formából és deformáltak lesznek a muffinok
-a muffin „lékeléséhez” használhatunk pl fém habzsák fejet
-a muffinok tetejét egy éles késsel azért kell vékonyan levágni,hogy egyenletes felületre tegyük a habot,így mind egyforma lesz
-a sütési idő sütőfüggő,mindenki figyelje sütés közben nehogy megégjenek
a díszítésnél cukormentes állati tejszínt használjunk,cukormentes növényit max 30%-ba tegyünk bele ha azt szeretnénk,hogy tartósabb legyen a hab(pl ha vendégeket várunk)
-habfixálót ne használjunk mert cukrozottak
-a tejszín mindig hideg legyen amikor felverjük és ügyeljünk arra,hogy óvatosan verjük fel mert könnyen kicsapódhat és akkor vaj lesz belőle
-a felvert habba a dzsemet és a színezéket már ne géppel keverjük hanem óvatosan kézi habverővel forgassuk bele

forrás: edesentokeletes

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Update1 Paleo Gyümölcsös Kevert Sütemény
Update1 Paleo Gyümölcsös Kevert Sütemény, recept

Biztosan sokan tudjátok már,hogy az Update rendszeren belül már a paleósok is megtalálják kedvenc alapanyagaikat. Gondoltam készítek ezen alapanyagokból egy...

Close