A tuti Pásztortarhonya – recept

A tuti Pásztortarhonya – recept

Adag: 8
Elkészítési idő: 55 perc

A tuti Pásztortarhonya Hozzávalói

  • 500 g tarhonya (kb. 550 ml)
  • 300 g kolbász
  • 150 g szalonna
  • 1 kg krumpli
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb fej hagyma (150-200 g)
  • 2 ek. olaj vagy zsír
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 tk. só
  • 1/8 tk. őrölt bors

a tuti pásztortarhonya

A A tuti Pásztortarhonya Elkészítése

1. Első lépésben készítsd elő az alapanyagokat, mert főzés közben nem fogsz tudni ezzel foglalkozni. Húzd le a 30 dkg kolbász héját és vágd karikákra, pucold meg az 1 kg krumplit, vágd kockákra és tedd hideg vízbe, vágd kisebb darabokra a 150 g szalonnát és vágd apróra a 2 közepes fej hagymát.

a tuti pásztortarhonya
2. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevíts fel 2 ek. zsírt vagy olajat. Tedd bele a tarhonyát, és nagy lángon pirítsd meg félig 3 perc alatt.
3. Öntsd ki a tarhonyát egy tálba, és tedd félre.
4. Tedd vissza az edénybe a szalonnát, és közepes lángon olvaszd ki a zsírját, pirítsd meg 2-3 perc alatt.
5. Tedd vissza bele a tarhonyát, add hozzá a hagymát, és 2-3 percig pirítsd nagy lángon, néha megkeverve vagy rázva.
6. Add hozzá a kolbászt, és szintén néha megkeverve vagy rázva pirítsd tovább nagy lángon 2-3 percig.
7. Végül szórd meg 1 tk. pirospaprikával, és add hozzá a lecsöpögtetett krumplit. Keverd el, és ezzel is pirítsd még 2 percig.
8. Öntsd fel 1,3 l vízzel, ízesítsd 1 tk. sóval és 1/8 tk. őrölt borssal.
9. Forrald fel és utána takaréklángon főzd 30 percig, fedő nélkül. 20 perc és 25 perc után keverd át egyszer, egyébként nem kell kevergetni.
10. Utolsó lépésben is forgasd át, és nézd meg, hogy a krumpli és a tarhonya megpuhult-e. Ha esetleg nem, akkor 1 dl vizet önts még alá, és takaréklángon főzd 5 percig.

a tuti pásztortarhonya

a tuti pásztortarhonya

Forrás: kemenytojas

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Közel-Keleti Tabulé saláta fűszeres bárány nyárssal
Közel-Keleti Tabulé saláta fűszeres bárány nyárssal – recept

  A nyári grillszezonban nem csak a húsokról, hanem a...

Close