Töltött sült Paparika
Töltött sült Paparika

Töltött sült Paparika

Elsősorban vastagabb húsú paprika alkalmas a célra. A sütés mindig koncentrálja, elmélyíti a paprikák ízét. A kaliforniai típusú sárgában az őszibarackos vonulatot emeli ki, a sötét zöldben a füves ízt, a piros színűben az édességet erősíti fel.

A paprikát vékonyan bekenjük olajjal, és a grillen (lehet élénk lángon készíteni) addig sütjük, míg a héja meg nem feketedik. Nedves ronggyal lefedjük vagy nejlonzacskóba tesszük néhány percre, majd lehúzzuk a héját. Ha grillezés előtt akarjuk előkészíteni, tehetjük egyszerűen lapos tepsibe is: meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd 240 fokos sütőben készítjük 10-15 percig.

Ha van konyhai lángszórónk, akkor ezt is használhatjuk: a rácsra tett paprikát addig lángszórózzuk, míg a héja meg nem feketedik, ezután hámozzuk meg.

Töltelék

Jó megoldás a friss kecsketúró kevés olívaolajjal és finomra vágott zöldfűszerrel (snidling, turbolya, kapor) keverve, finoman sózva.

Kicsit teltebb megoldás egy régi moretum-recept nyomán:

Finomra vágunk fűszernövényeket – fokhagymát, korianderlevelet, mentát, zeller zöldjét, snidlinget, kakukkfüvet, csombormentát. Hozzáadunk még durvára vágott pirított diót vagy szezámmagot, végül kevéske halszószt, borecetet és olívaolajat. Ezt keverjük  bele a friss rikottába vagy ordába, tehéntúróba, tehéntúró/juhtúró keverékbe.

 

Forrás: bűvösszakács.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Marshmallow recept

1 tasak Marshmallow 1 csésze apróra vágott csokoládé 1 teáskanál...

Close