Töltött libanyak – Mártonnapra, recept

Töltött libanyak – Mártonnapra, recept

Story Highlights

  • Töltött libanyak

A márton nap csúcsa, ezt ki kell próbálnod ha szereted a Márton napi finomságokat. A hidegtál egyik elengedhetetlen résztvevője. A vendégség előtti napon álljunk neki!

A Töltött libanyak Hozzávalói

» 1 tölteni való libanyakbőr
» 2 ek libazsír
» 2 vöröshagyma
» 2 szikkadt zsemle
» 3 dl tej
» 20 dkg darált pulykahús
» 1 tojás
» petrezselyem
» konyhai kötözőmadzag
» só
» bors

töltött libanyak
Töltött Libanyak

A Töltött libanyak Elkészítése

  1. Egy serpenyőben a libazsíron megdinszteljük a hagymát, sózzuk.

  2. Egy lábosban felmelegítjük a tejet. A zsemlét felkockázzuk, és ráöntjük a meleg tejet.

  3. Néhány percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a hagymát, zsírjával együtt, és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk.

  4. Finomra aprítjuk a petrezselymet és azt is hozzáadjuk.

  5. Összekeverjük egy tojással. A libanyak szűkebb végét elkötjük. Megtöltjük a töltelékkel és a másik végét is elkötjük.

  6. Egy tepsit leterítünk alufóliával, kizsírozzuk és ráfektetjük a töltött, elkötött libanyakakat.

  7. Hústűvel megszurkáljuk. 200 fokos sütőben körülbelül 45 percig sül. Hidegen a legjobb tálalni, így könnyebb felszeletelni is.

Forrás: izeselet.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Tudtad mit rejt a – Madártej elnevezés?

  Úgy tűnik, még mindig nem tudunk elszakadni a BuzzFeed...

Close