Töltött Héjában sült burgonya – fokhagymás tejföllel:-) rá reszelt sajt:-), recept

Töltött Héjában sült burgonya – fokhagymás tejföllel:-) rá reszelt sajt:-), recept

 

Nálunk télen minden vasárnap ez a reggeli. 🙂 Kis vajjal és vagy fokhagymás tejföllel, esetleg kifagyasztott szalonnával és hagymasalátával az igazi!

A Töltött Héjában sült burgonya Hozzávalói:

  • 1 kg burgonya

A Töltött Héjában sült burgonya Elkészítése:

A burgonyát megmossuk, de nem hámozzuk meg (újburgonyából nem sütjük). Tepsibe tesszük, vagy a sütőrácsra és 220 fokon nagyjából egy órán át sütjük. A burgonya minőségétől függ, mennyi idő alatt készül el. A sütési idő felénél megforgatjuk a burgonyákat. Mielőtt kivennénk a sütőből egy villával megszurkáljuk, ha megpuhult, ki is vehetjük. A forró burgonyát, nedves konyharuhába csomagoljuk néhány percre, így könnyebben lehúzhatjuk a héját. Fogyaszthatjuk meghámozva és héjastól is. Ízlés szerint fűszerezzük, vajat, kacsazsírt kínálunk mellé, fokhagymás tejföllel fenséges, de még forrón, reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Töltött Héjában sült burgonya

Forrás: ketkes.com

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Pihe-puha burgonyás pogácsa a dédnagymama ajánlásával
Pihe-puha burgonyás pogácsa a dédnagymama ajánlásával, recept

  Ha olyan finom burgonyás pogácsát szeretnél sütni, amilyet régen a...

Close