Töltött cukkinis paradicsom

Töltött cukkinis paradicsom

Story Highlights

  • Töltött cukkinis paradicsom

Hozzávalók:

  • 1/2 – 1/2 – 1/2  piros, sárga és zöld paprika
  • 1 salotta hagyma
  • 1 padlizsán
  • 1 fokhagyma gerezd
  • kakukkfű
  • só, bors, parmezán
  • 8 db kicsi cukkini vagy paradicsom

Egyforma fél cm-es kockára vágunk fél-fél piros sárga és zöld paprikát, egy salottát és egy padlizsán héját 4 mm hússal. Az egyik serpenyőben rövid ideig, kis lángon pároljuk a salottahagymát, hozzáadjuk a paprikakockákat, egy zúzott fokhagymagerezdet, egy szál kakukkfüvet. Négy-öt perc után hozzáadunk egy apró kockára vágott hámozott paradicsomot is.

Egy másik serpenyőben kevés zsiradékon pirítjuk a padlizsánt. A két edényben készülő zöldségeket végül összekeverjük. Csak most sózzuk, borsozzuk, kávéskanálnyi reszelt parmezánt keverünk bele.

Töltött_paradicsom-cukkinis

8 kicsi cukkínit félbevágunk, kikaparjuk a belsejét, lobogva forró, enyhén sós vízben egy percig blansírozzuk, 5-10 másodpercre jeges vízbe mártjuk. Belülről beecseteljük olívaolajjal, megtöltjük a töltelékkel, parmezánt hintünk rá. (Ha paradicsomot töltünk, azt forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, kikaparjuk a belsejét, beecseteljük.)

Kivajazott tűzállótálba 1,2 dl szárnyas- alaplevet öntünk, ebbe helyezzük el a töltött zöldségeket. A tálat 200ºC-os sütőbe tesszük tíz percre.

Forrás: gaultmillau.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Töltött cukkinivirág

Hozzávalók: 4 cukkinivirág 8 nagy spenótlevél 4 kocka libamáj (kávéskanál...

Close