Töltött burgonya – rendhagyó finomság!! Kóstold meg és élvezd ezt a csodás ízt!, recept

Töltött burgonya – rendhagyó finomság!! Kóstold meg és élvezd ezt a csodás ízt!, recept

 

A töltött burgonya finom és csodásan mutat! Ami a legjobb benne, hogy könnyen elkészíthető, így bárki meg tudja csinálni!

A Töltött burgonya Hozzávalói

  • 8-10 burgonya,
  • 50 dkg borjú- vagy szárnyashús, vagy sertéslapocka.
  • 5 dkg zsír,
  • 2 dkg hagyma,
  • 2 dkg só,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 dkg liszt (1 kávéskanál),
  • evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem,
  • 1 tojás,
  • kis kávéskanálnyi édes fűszerpaprika,
  • késhegynyi törött bors.

A Töltött burgonya  Elkészítése

A húsból pörköltet készítünk, a felpuhult húst a mártásából kiszedjük, ledaráljuk. A mártásába tegyük bele a kis liszttel simára kevert tejfölt és öntsük a tűzálló edénybe, amelybe a később megtöltött burgonyákat helyezzük. A ledarált húshoz adjunk 1 tojást, kis borsot, a finomra vágott zöldpetrezselymet és keverjük bele a burgonyából kikapart, burgonya-nyomón áttört burgonyát. A tojás nagyságú rózsaburgonyákat gondosan megmossuk, annyi hideg vízzel, amennyi éppen ellepi, lefedve feltesszük főni, felforralás után mérsékelt tűzön majdnem puhára főzzük. Leszűrjük, lehámozzuk és hosszában félbevágjuk a burgonyákat. A félburgonyák középső részét kiskanállal egyenletesen kikaparjuk. A kikapart burgonya külső burka kb. 5-7 mm vastagságú legyen.

Tiszta deszkára vagy ruhára rakjuk, belülről enyhén megsózzuk. Az elkészített töltelékkel megtöltjük, a tűzálló edényben levő mártásba rakjuk és forró sütőben pirosra sütjük. A töltést úgy végezzük, hogy a szétrakott, kikapart burgonyákba először egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd kanállal úgy formázzuk meg, hogy a kidomborodó töltelék tojásalakú legyen. A tölteléket húzzuk át kis tejföllel, hogy sütés közben ki ne száradjon.

toltott-burgonya-stuffed-potato

Töltött burgonya (hús nélkül)

A burgonyát az előbbihez hasonló módon készítjük elő. Tojásos gombát készítünk és a burgonyákat azzal töltjük. Besamel mártásba helyezve sütjük át.

Forrás: ketkes.com

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
sztrapacska recept
Sztarpacska, recept

Szinte minden vendéglő étlapján szerepel, és több változata is van,...

Close