2020. október 25.

Select your Top Menu from wp menus
Zelleres, mustos marhapörkölt, recept

Zelleres, mustos marhapörkölt, recept

A Zelleres, mustos marhapörkölt Hozzávalói:

  • 80 dkg lábszár,
  • 5 dkg szalonna,
  • 2-3 vöröshagyma,
  • 3 cikk fokhagyma
  • , 1-1 piros és zöld paprika,
  • 2 paradicsom,
  • 1 zellergumó,
  • 2 dl must(szőlőlé),
  • só, bors fűszerpaprika,
  • őrölt kömény

A Zelleres, mustos marhapörkölt Elkészítése:

A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, hozzáadjuk a szalonnazsírhoz és megpároljuk. Belerakjuk a felkockázott marhahúst és erős lángon addig pirítjuk míg kérget kap. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, megsózzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, a borssal meg a köménnyel, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és jól összekavarjuk.

Lassú tűzön a saját levében pároljuk, ha szükséges kevés meleg vízzel pótoljuk. Közben a zöldségeket megpucoljuk, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk, a zellert pedig lereszeljük. A paradicsomot 1 percre forró vízbe rakjuk, majd héját lehúzzuk és apróra vágjuk. Félidőben hozzáadjuk a zöldségeket a pörkölthöz, ráöntjük a mustot és addig főzzük tovább, míg a hús omlósra puhul és sűrű szaftja lesz. Ekkor levesszük a tűzről, lefedjük és 30 percig pihentetjük. Nokedlivel tálaljuk.

 Zelleres, mustos marhapörkölt

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Aledakonyhaja

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
A Görögdinnye limonádé Hozzávalók: 4 szelet görögdinnye, 2 evőkanál barnacukor, 1 lime, mentalevél A Görögdinnye limonádé Elkészítése:
Görögdinnye limonádé

A Görögdinnye limonádé Hozzávalók: 4 szelet görögdinnye, 2 evőkanál barnacukor, 1 lime, mentalevél A Görögdinnye limonádé Elkészítése: A görögdinnyét kimagozzuk, kockára vágjuk és jól...

Close