Tiramisu torta, recept

Tiramisu torta, recept

Tökéletes recept, amikor szeretnéd megvillantani létező vagy éppen csak nyomokban felfedezhető cukrász tehetségedet. Elkészítése egyszerű, nagyon mutatós édesség, az ízére pedig egyszerűen nincsenek szavak!

A Tiramisu torta Hozzávalói:

Krémhez:

  • 400 ml tejszín
  • 500 g mascarpone
  • 48 db babapiskóta
  • 50 ml kávé
  • 80 g porcukor
  • 2 evőkanál rum vagy rum aroma, esetleg amarettó

Áztatáshoz:

  • cukor
  • 200 ml kávé
  • rum aroma

Tetejére:

  • kakaópor

A Tiramisu torta Elkészítése:

  1. Főzzük le a kávét és hagyjuk kihűlni.

  2. A krémhez a kávét keverjük össze a rummal és a cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt. Habverővel verjük fel, majd kanállal óvatosan keverjük hozzá a mascarponét.

  3. A kapcsos tortaformát béleljük ki műanyag fóliával.

  4. A babapiskóta áztatáshoz a kávét csak enyhén édesítsük. Töltsük egy tálba, forgassuk meg benne a babapiskótákat, majd rakjuk ki velük a tortaforma alját és oldalát.

  5. Adagoljuk bele a mascarponés krémet, majd a tetejére is tegyünk beáztatott babapiskótát. Végül szitáljunk rá kakaóport.

  6. Tegyük a fagyasztóba és tálalás előtt fél órával vegyük csak ki. Ha a fagyasztóban nincs hely, nyugodtan teheted a hűtőbe is!

Tiramisu torta

forrás: ketkes

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Fokhagymás sült oldalas - Egyszerű és szaftos
Fokhagymás sült oldalas – Egyszerű és szaftos,recept

A fokhagymás sült oldalast a kritikusok is csillagos ötösre értékelik....

Close