Ti is imádjátok a rakott krumplit? – recept

Story Highlights

  • A nagyapád azt mondta, nem eszik krumplit, mert büdös lesz tőle a lába? Osztod a nézeteit? Ne tedd! Egy jófajta rakott krumpli után biztos más lesz a véleményed. Figyeld, csináld, edd, szagolj!

A rakott krumpli Hozzávalói :

  • 2 kg burgonya
  • 7 db tojás ebből 6 -ot megfőzünk
  • 20 dkg kolbász
  • 20 dkg virsli (krinolin vagy szafaládé)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 5 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só ízlés szerint
  • snidling ízlés szerint
  • bors, szerecsen dió ízlés szerint
  • kevés vaj és prézli a serpenyő kikenéséhez

A rakott krumpli Elkészítése:

rakott krumpli

A krumplit héjában megfőzzük sós vízben, (ha megfőtt megpucoljuk). A tojást szintén keményre főzzük. A hozzávalókat (krumpli, főtt tojás, kolbász, vörösárú) felkarikázzuk. A szalonnát csíkokra szeljük. Kevés vajjal a tepsit kivajazzuk, a falát is, majd egy kevés prézlivel lehintjük (ez arra szolgál, hogy a rakott krumplink ne égjen oda, de ne is tocsogjon a sertészsírban).

Ezután rétegesen bepakoljuk a hozzávalókat: krumpli, szalonna, kolbász, tojás, szafaládé, krumpli.

Ha a rétegezéssel megvagyunk, kikeverjük a szószt: tejfölbe beleütünk egy tojást, a reszelt sajtot, fűszerezzük ízlés szerint (só, esetleg egy leheletnyi szerecsendió, bors), és jól összekeverjük, majd nyakonöntjük a rakott krumplit vele. 200 fokra előmelegített sütőben hagyjuk egyenletesen megpirulni ételünk tetejét, és már tálalható is.

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
A tökéletes házi majonéz receptje

A tökéletes házi majonéz Hozzávalói: 5 tojássárgája 2 tk mustár...

Close