2020. október 26.

Select your Top Menu from wp menus
Tésztatrükk a tökéletes pizzához

Tésztatrükk a tökéletes pizzához

 

Ha gyakran kísérletezel otthon különféle pizzákkal, akkor jól tudod, hogy a tésztán áll vagy bukik az egész mutatvány. Beszerezheted a tuti receptet, a legfinomabb, friss feltéteket, a drága és kitűnő olivaolajat és az eredeti olasz parmezánt is, de a végére valahogy mindig egy kicsit slampos és félresikerült lesz a dolog, ha nem tökéletes a tészta, – és még ha finom is, akkor sem hasonlít arra a mennyei pizzára, amihez tavaly nyáron Nápolyban volt szerencséd.

Tésztatrükk a tökéletes pizzához
00-ás piiza liszt, ez az igazi a piizához

Nem a dél-olaszországi napsütés az, ami az igazi pluszt adja az eredeti nápolyi pizzához, hanem a különleges liszt, amiből a tésztát gyúrják! Ennyi a titok nyitja. Sok háziasszony megelégszik a hétköznapi kenyérliszttel, amikor pizzatészta készítésébe fog, a profibbak pedig megpróbálkoznak a fogóliszttel vagy más lisztek különféle arányú összekeverésével (például gyakori a 2 rész fehérliszt-3 rész finomliszt összetételű mix), de a tökéletes, autentikus olasz pizzához nem ezek, hanem a 00-ás típusú búzaliszt kell. Ez külsőre, szemcseméretre és korpatartalomra nézve nagyon hasonlít az általánosan elterjedt finom liszthez, viszont a búza, amiből készül speciális beltartalmi értékű.
Ez a különleges minőségű alapanyag teszi lehetővé, hogy a kelesztés hiba nélkül végbe menjen, valamint  azt is, hogy könnyen én jól nyújtható legyen a tészta kézzel is. Ez utóbbia pizzáknál elengedhetetlen, hiszen nem szabad a tésztát sodrófával nyújtani, mert ez keménnyé és sűrűvé teszi a tésztát, márpedig annak könnyűnek és lazának kell lennie ideális esetben. Nem véletlen, hogy a profik a levegőbe dobálva és pörgetve nyújtják ki a tésztát – ettől lesz ugyanis tökéletese egyenletes vastagságú és állagú a matéria. Azt persze nem várható el senkitől, hogy mesterszakács módjára zsonglőrködjön a tésztával, ehelyett az is tökéletesen megteszi, ha az asztalon késszel nyújtogatjuk ki korong alakúra.

Tésztatrükk a tökéletes pizzához

Forrás: nlcafe

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Sajtos-kukoricás tócsni
Süss sajtos – kukoricás tócsnit! , recept

  Ebédre, vacsorára vagy uzsonnára, egy finom tócsniban sosem fogunk csalódni! Most megtudhatod, hogyan készítheted el krumpli helyett kukoricával. A...

Close