Tepsiben sült rántott harcsa

Tepsiben sült rántott harcsa

Tepsiben sült, rántott harcsa – Így még az olajszagot is megúszod
A rántott harcsa sütőben sütve sokkal finomabb, egészségesebb, és még szét sem esik.

A harcsa az egyik legízletesebb halfajta. A húsvéti időszakban feltétlenül ott a helye a tányérodon. Süsd sütőben, hogy egyszerűbb legyen a dolgod a nagy kapkodásban.
A harcsa viszonylag könnyen szeletelhető, így igazán formás falatokat készíthetsz belőle, és még a panírozással is könnyen boldogulsz. A bundát feldobhatod szezámmaggal vagy zöldfűszerrel. Salátával, párolt zöldségekkel kiváló.

Elkészítés ideje: 35 perc

A Tepsiben sült rántott harcsa Hozzávalói:

  • 75 dkg harcsa
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • fél citrom
  • olaj

 

A Tepsiben sült rántott harcsa elkészítése

  1. A halat mosd meg, és itasd le róla a nedvességet. Előre nem kell besózni, mert akkor sütés közben könnyebben szétesik. Ha szükséges, szeleteld fel tetszés szerint. A lisztet, a felvert tojást és a zsemlemorzsát rakd három tálba vagy tányérba, és forgasd meg mindegyikben a harcsaszeleteket. A végén rázd le róluk a felesleges panírt.

  2. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és kend meg kevés olajjal. Rendezd el benne a panírozott halakat úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. A szeletek tetejére is spriccelj kevés olajat, és rakj a tepsibe egy-két szelet citromkarikát. Tedd a sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 15 percig. Ha a teteje szép aranysárga, forgasd át a harcsát, és süsd még öt percig.

Tepsiben sült rántott harcsa

forrás: Femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Lisztmentes piskóta torta narancsos sziruppal
Lisztmentes piskóta torta narancsos sziruppal, recept

Otthon is készíthetsz lisztmentes álomtortát. A könnyű tészta a finom...

Close