Téli tekercs – ázsiai ízekkel telepakolva recept

Téli tekercs – ázsiai ízekkel telepakolva recept

Story Highlights

  • A nyári tekercset bizonyára ismeritek, de mai mesénk nem erről az ételről szól, hanem a téli tekercsről. És ennek egyetlen egy oka van, mégpedig az, hogy tél van! Elmés, ugye? Figyelem, elképesztő ízbombáról van szó!

A Téli tekercs Hozzávalói 4 személy részére (12 tekercshez)

  • 10 dkg natúr földimogyoró
  • 0,5 dl szezámolaj (vagy sima étolaj)
  • 25 dkg shimeij gomba (vagy bármilyen más gomba, ami szimpi)
  • 2 db chilipaprika
  • 4 gerezd fokhagyma, lereszelve
  • 1 evőkanálnyi reszelt gyömbér
  • 10 dkg póréhagyma
  • 30-40 dkg tofu
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 1 zacskó salátakeverék
  • 1 csomag (min. 12 db) kerek rizslap

A Téli tekercs elkészítése

Téli tekercs

A földimogyorót finomra aprítjuk és egy száraz serpenyőben lepirítjuk, félretesszük. A serpenyőben kevés olajat hevítünk tűzforróra és jól lepirítjuk a gombát. Hozzáadjuk a vékony karikára vágott chilit, a lereszelt fokhagymát és gyömbért, valamint a karikára vágott póréhagymát. Az egészet lepirítjuk, félretoljuk a serpenyőben és mellédobjuk a kb. 1 cm vastag szeletekre vágott tofut, amiket mindkét oldalukon lepirítunk kissé. Az egészet nyakonöntjük szójaszósszal, jól átforgatjuk, levesszük a tűzről és összeállítjuk a tekercseket.

Téli tekercs

A rizslapokat egyesével langyos vízbe mártjuk 4-5 másodpercre és kiterítjük egy nedves konyharuhára vagy műanyag vágódeszkára. Várunk fél percet, hogy kicsit puhuljon még magától, majd a korong alsó egyharmad részét felhajtjuk. Egy kisebb adag kevert salátát helyezünk a tészta közepére függőleges sávban elrendezve, és erre jön a gombás-gyömbéres zöldségmix. A tofuszeletekből vékony csíkokat vágunk és két csíkot ráhelyezünk a zöldségekre. Az egészet megszórjuk pirított mogyoróval, a tészta alsó részét 1 cm-es vastagságban ráhajtjuk a töltelékre és oldalról lehetőleg minél szorosabban feltekerjük úgy, hogy a tekercs felső része nyitott maradjon. Ugyanezt megcsináljuk az összes többi tekerccsel, végül egy kevés fokhagymával, chilivel és finomra vágott póréval ízesített szójaszósszal tálaljuk.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
5 perces Bögrés túrós kuglóf – recept

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! A Bögrés túrós...

Close