Gránátalmás-édesburgonyás téli saláta naranccsal

Gránátalmás-édesburgonyás téli saláta naranccsal

Story Highlights

  • Gránátalmás-édesburgonyás téli saláta naranccsal

A téli saláta naranccsal Hozzávalói 2-3 személy részére:

  • 1 db szép gránátalma
  • 1-1 maréknyi mandula és pisztácia
  • 2 narancs
  • 1 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg salátakeverék
  • 30 dkg édesburgonya
  • 10 dkg roquefort

Az édesburgonyát megmossuk és héjastul kisebb kockára vágjuk, sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben megsütjük. A gránátalmát kettévágjuk és egy fakanállal ütögetve kirázzuk belőle a magokat egy tálba. A mandulát és a pisztáciát egy száraz serpenyőben lepirítjuk, durvára aprítjuk és félretesszük.

téli saláta naranccsal

Az egyik narancs levét kifacsarjuk, a másikat pedig kifilézzük. A narancsléhez hozzáadunk a mézet és több részletben, habverővel folyton kevergetve az olívaolajat is, míg szép emulziót nem kapunk. Sóval és borssal ízesítjük, ezzel el is készült a jó kis narancsos vinaigrette. A salátakeveréket egy nagyobb tálba szórjuk és nyakon öntjük a narancsos dresszinggel. Átforgatjuk és hozzáadjuk az előkészített hozzávalókat: a megsütött édesburgonya kockákat, a gránátalmát és a pirított magokat is. Összekeverjük, és a saláta tetejét megszórjuk az összemorzsolt roqueforttal.

2016-os naprakész recept ötletekért, katt ide: FaceBook/Pikanteria

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Mexikói paradicsomleves – recept

Ennek a pikáns paradicsomlevesnek egy különlegesen ízes fűszerpaszta az alapja,...

Close