Tejfölben sült csirke sok sajttal – recept

Tejfölben sült csirke sok sajttal – recept

 

Tunkolnivaló szafttal, A tejfölben sült csirke családi étkezések nagy kedvence, hisz ízletes, egyszerű, és nem szárad ki.

A tejfölben sült csirkét képtelenség megunni. Családi összejövetelek alkalmával még az igazán kritikusok is elégedettek lesznek vele. Rizst, sült krumplit, tésztát is kínálhatsz hozzá, egyikkel sem okozol csalódást.

A Tejfölben sült csirke sok sajttal Hozzávalói 4 személyre:

  • 80 dkg filézett csirkemell
  • 30 dkg trappista sajt
  • 15 dkg finomliszt
  • 6 dl tejföl
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • bors

Elkészítés: 15 perc, sütés: 25 perc

A Tejfölben sült csirke sok sajttal Elkészítése:

  1. A csirkemellet mosd meg, vágd szeletekre, és klopfold ki. Fűszerezd sóval és borssal, majd hagyd állni egy kicsit. A lisztet keverd össze a fűszerpaprikával, reszeld vagy nyomd hozzá a fokhagymát. Forgasd bele a csirkemellszeleteket, majd rendezd egy hőálló edénybe, és rakd a tetejére a karikákra vágott vöröshagymát.
  2. A tejfölt keverd össze a kakukkfűvel, és öntözd meg vele a csirkemellet. Minél több tejfölt használsz, annál szaftosabb lesz az étel. Végezetül szórd meg reszelt sajttal. Mehet az előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 40 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a hús puha, tehát könnyen áthatol rajta egy hegyes kés, a teteje pedig piros.

Tejfölben sült csirke sok sajttal

Forrás: femina

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
http://www.femina.hu/recept/tejfolos-kolbaszos-rakott-teszta
Tejfölös, kolbászos rakott tészta – recept

  Az olasz ízvilágú tészta helyett készítsd el ezt az...

Close