Tehéntúró bolti tejből, recept

Tehéntúró bolti tejből, recept

Story Highlights

  • Már sokan kérdezték lehet-e bolti tejből készíteni tehéntúrót , nekem sikerült ezért most megosztom veletek hogyan is készítettem el , egy picit a nagyanyám receptje egy picit az én elgondolásom szerint ,de végül is a lényeg hogy a válaszom igen lehet készíteni bolti tejből de nem abból amelyik 6 hónap garanciában van mert az meg sem alszik :).

 

Ha bolti tejből akartok készíteni akkor nagyon meg kell válogatni hogy milyen tejet vegyünk ,sokféle módon tartósítják a tejet szerencsére a csomagolásra is fel van tüntetve UHT egyáltalán nem jó.
A képen látható tehéntúró 2 liter bolti tejből készült 2,8 százalékosból , de minél nagyobb a zsírtartalom annál finomabb krémesebb lesz a túró .

Első dolog amire nagyon oda kell figyelni a tisztaság  ,lehetőleg karcmentes edénybe tegyük a tejet ,felmelegítjük 35 fokra és lefedve szobahőmérsékleten a jó tej 24 óra alatt megalszik .Ha nem aludt meg ennyi idő alatt nyugodtan ki lehet dobni mert az már csak keserű ízű akármi lesz de nem aludt tej .Az aludt tejet kockákra vágjuk ,így hagyjuk még egy 30 percet ekkor a savót leöntjük és egy akkora gézbe tesszük amibe jól belefér hogy a sarkait meg is tudjuk kötni ,mert így kell majd felakasztani hogy a maradék savó tudjon eltávozni belőle .

tehen-turo-bolti-tej-recept1

Így tartjuk még 24 órát ,szépen leakasztjuk a gézből kiborítjuk és már készíthetjük is belőle a kedvenc túrós gombócunkat vagy túrós buktánkat . Ha házitejet vásároltunk az eljárás ugyanez annyi különbséggel hogy a házi tetejére összegyűl a tejszín amit én 12 óra elteltével le szoktam szedni hogy ne keseredjen meg 🙂
Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

 

Forrás: szekely-kukta.webnode.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Almás-fahéjas palacsinta recept – Ínycsiklandó, gazdag töltelékkel

  Akár almás süti helyett is elkészítheted ezt az édességet....

Close