Tárkonyos libaleves, recept

Tárkonyos libaleves, recept

A Tárkonyos libaleves Hozzávalói 4-6 személyre:

  • 1 liba csontos részei, háta,
  • 50 dkg sárgarépa,
  • 20dkg petrezselyemgyökér,
  • 1 hagyma,
  • 1 evőkanál libazsír,
  • 5 dkg rizs,
  • 1dl tejföl,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 csokor tárkony,
  • só, ecet

Tárkonyos libaleves

A Tárkonyos libaleves Elkészítése: A libahúst kisebb darabokra vágjuk, enyhén sós, hideg vízben főni tesszük. Ha felforrt, lehabozzuk, majd közepes lángon főzzük. Közben az apróra vágott hagymát, a karikára vágott sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret a libazsíron megdinszteljük, mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a leveshez, beletesszük a rizst és az apróra vágott tárkonyt is. A tojássárgáját kikavarjuk a tejföllel, kevés forró lével hőkiegyenítjük, majd mikor a leves készen van, rátöltjük és eloltjuk alatta a lángot. A húst kicsontoljuk, visszatesszük a levesbe és ízlés szerint ecettel savanyítjuk.  Megjegyzés:A megfőtt libahúst ledarálhatjuk és gombócokat készítve, belefőzhetjük a levesbe. Nagyon jól passzol a tárkonyos ízvilághoz

Forrás: aledakonyhaja

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Banános scones reggelire
Banános scones reggelire, recept

Ismét egy kelesztés nélküli finom pogácsa, 5 perc alatt elkészül,...

Close