Szuper nyári kaja: Tökfőzelék

Szuper nyári kaja: Tökfőzelék

Story Highlights

  • Vannak tipikus nyári kaják, amik egyszerűen kihagyhatatlanok. Ilyen a lecsó, a töltött paprika, a rántott patiszon, a karalábé leves, és persze a tökfőzelék is. Mi leginkább hidegen szeretjük enni a dög melegben, de elkészülte után rögtön, forrón is menő egy finom fasírttal. Egyetek tökfőzeléket és jó lesz nektek!

A Tökfőzelék Hozzávalói  4 személy részére:

  • 1,5 kg tök
  • 0,7 kg cukkini
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
    • 1 evőkanál keményítő
    • 1 teáskanál pirospaprika
  • Fél citrom leve és héja
  • só, bors1 csokor friss kapor

A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk és a szintén kimagozott cukkínivel együtt legyaluljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymákat. Ha megpároltuk a hagymát, jöhet a cukkíni és a tök keveréke a lábasba.

Tökfőzelék

Az egészet átforgatjuk, hagyjuk párolódni és amikor már azt látjuk, hogy a tök kezd összezuhanni, elkészítjük a tejfölös habarást. A tejfölben egy habverővel csomómentesen elkeverjük a keményítőt és a pirospaprikát, hozzáadjuk a főzelék alaphoz és alaposan elkeverjük benne. A főzelékbe szórjuk a finomra vágott kaprot, sózzuk, borsozzuk, belecsorgatjuk a citromlevet, még egyszer összeforgatjuk, rottyantunk rajta keveset és kész is van. Rögtön, melegen is isteni, de a legütősebb jól lehűtve, kevés reszelt citromhéjjal és kaporral a tetején!

 

Forrás: http://streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
grill tarja
Első Videónk-Hogyan készítsd el: a Tuti Grill tarja

Ideje volt már elkészíteni első videónkat ... csapjunk  is bele; beizzítottam idén először a kerti Grillt, had készüljön hát a tuti...

Close