Szilvás-gyömbéres-csokoládés pite, recept

Szilvás-gyömbéres-csokoládés pite, recept

A Szilvás-gyömbéres-csokoládés pite Hozzávalói egy 20 cm átmérőjű formához:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • csipet só
  • 2 kanál olaj
  • 1 kanál cukor

A töltelékhez:

  • 50 dkg szilva
  • 1 kanál kandírozott gyömbér
  • 2 kanál barna cukor
  • 1 csokoládéízű pudingpor
  • 6-7 dkg étcsokoládé
  • 2 dl hideg víz

A tetejére:

  • 1 tojás
  • 1 kanál barna cukor

A lisztet meglocsoljuk az olajjal és összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a kockázott, hideg vajat, a sót, a cukrot és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha a tészta nem áll össze adhatunk hozzá pár kanál jéghideg vizet is. Gyorsan dolgozzunk, ne melegítsuk a tésztát. Amint összeáll a massza fóliába tekerjük és a hűtőbe tesszük minimum egy órára.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A kimagozott szilvát megszórjuk a cukorral, az aprított kandírozott gyömbérrel és 6-7 perc alatt mepároljuk a saját levében. A pudingport kikeverjük a vízzel és ráöntjük a rotyogó szilvára, majd párc perc alatt folytonosan kevergetve besűrítjük. Beleolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét is.
A tészta 2/3-át vékony körré nyűjtjuk, kibálelünk vele egy piteformát, a kilógó széleit körben leváguk. Rásimítjuk a kihűlt tölteléket, majd beborítjuk a maradék tésztából kinyújtott körrel.
A széleket óvatosan összecsípkedjük-ragasztjuk, majd az egészet lekenjük egy kis felvert tojással, megszórjuk a cukorral. Mielőtt a sütőbe toljuk a tetejébe pár hasítékot vágunk.
180 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Szilvás-gyömbéres-csokoládés pite

Forrás: kislidi

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Török kenyér
Török kenyér, recept

A török kenyér egy kalácshoz inkább hasonlító, foszlós-finom péktermék. Mindenkinek...

Close