Szép Ilona féle – kukoricamálés túrógombóc

Szép Ilona féle – kukoricamálés túrógombóc

Story Highlights

  • Egy csárdában volt szerencsém megkóstolni ezt a légies finomságot, és határozottan az a fajta desszert, ahol egyszerűen muszáj az embernek behunyni a szemét minden egyes falat elfogyasztása közben. Tartom, hogy a legjobb dolog, ami csak túróval történhet! Leírni sem tudom az élményt, de az biztos, hogy szó szerint olvad a nyelven, hihetetlenül selymes, már-már habosan könnyed állaga van. Egyszerűen mennyeiiii!!! 

Ráadásul még gombócokat sem kell főzőcskéznünk…

A kukoricamálés túrógombóc Hozzávalói:

– 1 szűk bögre (15 dkg) kukoricadara
– 1 csipet só
– 3 púpos evőkanál (6 dkg) cukor
– 6 dl tej
– 2 csomag (2 dkg) vaníliás cukor
– 4 dl tejföl
– 3 bögre (16 dkg) zsemlemorzsa
– fél dl étolaj
– 50-60 dkg túró

A kukoricamálés túrógombóc Elkészítése:

kukoricamálés túrógombóc
1. A kukoricadarát a tejben megfőzzük a sóval és a cukor felével. Kis fokozaton, folyamatos kevergetés mellett.
2. A túrót áttörjük (én csak botmixerrel krémesítettem), hozzáadjuk a maradék cukrot, a tejföl felét, majd jól kikeverjük.
3. A zsemlemorzsát az olajon lepirítjuk.
4. A kihűlt kukoricadarához hozzáadjuk az ízesített túrót, és jól összedolgozzuk.
5. Gombócokat formázunk belőle és megforgatjuk a zsemlemorzsában.
6. Tálalás előtt felmelegítjük, és vaníliás tejföllel leöntve, mandulaszeletekkel meghintve kínáljuk.

Szép Ünnepeket!

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

Kérjük iratkozz fel Youtube csatornánkra is!

Köszönjük!

EZT OLVASTAD MÁR?
Maci krémes bögrésen, recept

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! A Maci krémes bögrésen Hozzávalói: A piskótához: – 7 tojás – háromnegyed bögre...

Close