2020. október 24.

Select your Top Menu from wp menus
Bruttttál … Tojásos Szendvicskrém aszalt paradicsom

Bruttttál … Tojásos Szendvicskrém aszalt paradicsom

Egyszerű és gyors, frissítő nyári kence

Az egyik héten görög salátát készítettem a családnak, és bármilyen gazdagon is mértem, kimaradt egy kis feta. Mivel pár nap alatt fel kellett használni, ötletelnem kellett.

Vasárnap éppen korán keltem, hogy tudjak kenyeret sütni (rozsos-lenmagos készült). Akkor jutott eszembe, hogy milyen jó lenne a friss, ropogós kenyérhez valami szendvicskrém, benéztem a hűtőbe és kikevertem a következőt. Mondjuk nem kifejezetten krém, mert darabos, de nem tudok rá más kifejezést

 

Az Aszalt paradicsomos, tojásos szendvicskrém Hozzávalói:

  • 3 kemény tojás
  • 5 db olajban eltett aszalt paradicsom
  • 10 dkg feta
  • 1 tk curry
  • Só, frissen őrölt bors
  • Pár ek tejföl

 

A tojásokat és az aszalt paradicsomokat nagyon apróra vágjuk, a fetát egy tálban villával szétnyomkodjuk, összekeverjük. Hozzáadunk annyi tejfölt, hogy krémszerű legyen. Rászórjuk a curryt és pár tekerésnyi borsot, megkeverjük, megkóstoljuk, ha kell, megsózzuk.

Pirítóson friss zöldségekkel, tojáskarikákkal tálaljuk.

Aszalt paradicsomos, tojásos szendvicskrém

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: atetovaltlanykonyhaja

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Pirított hagyma készítése otthon
Pirított hagyma készítése otthon, ezt se vedd boltban!

  Hot doghoz, krémlevesekhez vagy amihez csak szeretnéd Nemrég kisebb szívinfarktust kaptam, mikor az egyik főzős csoportban egy hasonló párbeszédrészletet...

Close