2020. október 17.

Select your Top Menu from wp menus
SzamosMarcipán recept: Kétrétegű, narancsos, csokoládés krémes

SzamosMarcipán recept: Kétrétegű, narancsos, csokoládés krémes

Story Highlights

  • Édes és krémes, ráadásul még narancsos és marcipános is a kétrétegű, narancsos, csokoládés krémes, egyenesen Szamoséktól.

Hozzávalók 6 darab

» A csokoládé ganache-hoz:
» 7 dkg tejszín
» 5 dkg étcsokoládé
» Sárgakrémhez:
» 1,1 dl tej
» 4 dkg kristálycukor
» 2 g vaníliás cukor 2 g
» csipet só
» 1 vanília rúd
» 1 dkg krémpor vagy keményítő
» 1 tojássárgája
» A krémes összeállításához:
» kész mélyhűtött leveles tészta
» 9 dkg narancsos marcipán krém
» 30 dkg sárgakrém
» 30 dkg tejszínhab
» 2 dkg kakaópor
» 4 dkg csokoládé

Elkészítés

Narancsos-csokolades-szamos-kremes
A vajas, leveles tésztát a felhasználásig tartsuk hűtőben, és hidegen dolgozzunk vele. A tészta lapokat vágjuk fel három egyforma téglalapra, és helyezzük sütőpapírral borított sütőlapra. Szitáljunk rá porcukrot, majd terítsünk rá egy sütőpapírt, és nehezéknek egy másik sütőlapot helyezzünk a tetejére. Tegyük be a sütőbe és 180-200 C fokon 15-16 perc alatt süssük aranybarnára.

Készítsük el a csokoládé ganache-t. Forraljuk fel a tejet és folyamatos keverés mellett olvasszuk fel benne a feldarabolt csokoládét, egészen addig, míg fényes csokoládé krémet nem kapunk.

Készítsük el a sárgakrémet vagy más néven cukrászkrémet: étkezési keményítőt vagy cukrászati krémport keverjünk el hideg tejjel és forraljuk fel, adujnk hozzá egy kis csipet sót. Keverjük a tojássárgáját cukorral fehéredésig, adjunk hozzá fél rúd vanília kikapart magjait. Majd a kikevert tojáshoz keverjük hozzá a forró tejet, és keverjük össze. Öntsük vissza a lábasba és folyamatosan kevergetve sűrítsük be, majd hűtsük ki. Közben verjük fel a tejszínhabot.

A háromból az egyik lapot, amiből majd hat krémeset vágunk, húzzunk át ganache-zsal, azaz tejszínnel elkevert olvasztott csokoládéval, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy ráderedjen a csokoládé. Egy következő lapot kenjük le narancsos marcipánkrémmel.  A sárgakrém felébe keverjük bele a kakaót és az olvasztott csokoládét, majd lazítsuk fel a tejszínhab felével. A csokis krémet kenjük a marcipános lapra. A csokoládé ganache-zsal bevont lapot vegyük ki a hűtőből, és vágjuk hat egyforma szeletre. Ezeket a lapocskákat helyezzük rá a csokis krémmel megkent lapra, és a szeleteket óvatosan vágjuk át. Ezután a sárgakrém másik feléből, tejszínhabbal lazítva, újra készítsünk krémet, és kenjük egyenletesen, a harmadik  tésztalapra. Erre a vaníliás krémmel megkent lapra helyezzük rá az előkészített, felvágott felső részeket, és újból vágjuk át az így már kész krémes szeleteket.

Forrás: izeselet.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Bolgár gyuvecs

Hozzávalók: » 50 dkg sertéslapocka » 3 db kaliforniai paprika » 1 db paradicsom » 2 db krumpli » 1...

Close