Sütőtökös – fetás frittata

Sütőtökös – fetás frittata

Story Highlights

  • Sütőtökös süti Buddy Valastro-tól

Hozzávalók:

  • ízesítéshez só
  • 8 db tojás
  • ízesítéshez bors
  • ízesítéshez kakukkfű
  • sütéshez olívaolaj
  • 20 dkg feta
  • 25 dkg sütőtök

Elkészítési idő40 perc

sutoto-feta-frittata
Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőtököt meghámozzuk (zöldséghámozóval a legkönnyebb), magját eltávolítjuk, és egyenletes méretű, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Lobogó, sós vízben kb. 4 percig előfőzzük, hogy kissé megpuhuljon, de ne főjön szét. Leszűrjük, konyhai papírtörlővel felitatjuk.

A fetát a tökkel azonos méretű kockákra szeleteljük. A felvert tojásokat sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lemorzsolt friss kakukkfüvet, majd belekeverjük az előfőzött sütőtököt, illetve a fetakockákat. Egy kiolajozott, kb. 26×15 cm-es jénaiba vagy tepsibe (vagy akár kerek tortaformába) öntjük, és 25 percig sütjük, amíg megszilárdul. Langyosan tálaljuk.

Forrás: nlcafe.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Sütőtökös süti Buddy Valastro-tól

Hozzávalók: 115 g puha krémsajt 55 g vaj 250 g kristálycukor...

Close