Sütőben sült tészta sok sajttal és Húsgolyókkal – recept

Story Highlights

  • gy nagyon klassz ebéd, vagy vacsora tippel készültünk nektek mára: ez a kaja szaftos és finom, könnyű összedobni és elég hamar el is készül, ráadásul van benne hús, zöldségek és szénhidrát is. Vérbeli comfortfood, tényleg csak ilyen receptekkel érdemes várni az őszt és a hideg estéket. A variálhatóság pedig maximálisan adott: olyan darálthússal (marha, sertés, pulyka, csirke, bárány, akármi!) készítsétek, ami nektek a legszimpibb és természetesen bármilyen zöldséget pakolhattok bele, amit éppen van otthon. 

A fűszerek között láthattok két olyan darabot itt, amik nem feltétlenül találhatóak meg minden közért polcain, de ha rendszeres Street Kitchen nézők vagytok, akkor tudjátok, hogy ezekből érdemes berendelni egy kisebb adagot valamilyen fűszerboltból és akkor elvagytok vele egy ideig. Próbáljátok ki a receptet és küldjetek nekünk fotót a végeredményről!

A Sütőben sült tészta sok sajttal és Húsgolyókkal Hozzávalói, Recept (4 fő részére)

 

Sütőben sült tészta sok sajttal és Húsgolyókkal

A tésztához:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 400 g orsós tészta (vagy bármilyen rövidebb tészta)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 kaliforniai paprika különféle színekben
  • 1 kövér cukkíni
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 400 ml tejszín
  • 1 tk görögszéna
  • 1 tk füstölt paprika őrlemény
  • só, bors
  • 10 dkg sajt

A húsgolyókhoz:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • ½ ek. wuster szósz
  • 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 5-6 dkg sajt
  • só, bors

Sütőben sült tészta sok sajttal és Húsgolyókkal

Először elkészítjük a húsgolyókat. Ehhez a darálthúst egy tálba tesszük, majd beízesítjük: sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszernövényeket, a wuster szószt és a fokhagymát finomra aprítva. A sajtból kisebb kockákat vágunk és ezt is hozzákeverjük a húshoz. Közepes méretű golyókat formázunk belőle ügyelve arra, hogy mindegyikbe jusson a sajtkockákból. A golyókat félretesszük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd rátérünk a tésztára.

A tésztát sós, forró vízben főzni kezdjük, és amíg elkészül, összedobjuk a mártást. Egy lábasban olajat hevítünk, majd ezen üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. Erre jön a finomra vágott fokhagyma, a felkockázott kápia paprika és a szintén kis kockákra vágott cukkíni. Pirítunk egyet a zöldségeken, majd jöhet a tejszín, amihez még hozzáadunk egy keveset a tészta főzőlevéből és rottyantunk rajta egyet, hogy szép, mártásos állagot kapjunk.
A tésztát ne főzzük teljesen készre: az al dente állapotnál is kicsivel keményebb tésztát borítsuk egy hőálló tálba és öntsük rá a kész mártást. Forgassuk össze az egészet jó alaposan, majd jöhetnek rá a húsgolyók. A tetejére reszelünk rengeteg sajtot és 180 fokos sütőben éppen addig sütjük (kb 10-15 perc), amíg a sajt szépen rásül a tésztára

Forrás: streetkitchen.blog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Grillezett padlizsán (ca tim nuong)

A Grillezett padlizsán hozzávalói: 600 g kis méretű, vékony, hosszú...

Close