Spenótfőzelék tükörtojással és sült Szalonnával

Spenótfőzelék tükörtojással és sült Szalonnával

Story Highlights

  • A paraj vagy ismertebb nevén a spenót nagyon sokoldalú zöldség, hiszen levesként, főételként, salátaként, de akár még desszertnek is elkészítheted. Ráadásul ez az egyik legmagasabb K-vitamin-tartalmú zöldség. Persze a legismertebb változat a jó öreg spenótfőzelék, melynek receptjét most te is elsajátíthatod.

Hozzávalók:

 

  • 1 cs fagyasztott spenót
  • olaj vagy vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • bors

Elkészítése:

spenot-fozelek-tukor-tojassal-es-sult-szalonna
Az olajban az apróra vágott fokhagymát világosra pirítjuk, beleteszük a lisztet és világos rántást készítünk. Apránként hozzáöntjük a tejet, hogy ne csomósodjon a liszt majd pedig hozzá keverjük a spenótot /én előtte kiszoktam olvasztani/ majd sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük míg be nem sűrűsödik.

Készíthetünk hozzá tükörtojást amit szalonnasütés utáni zsírban sütök. Ha marad szalonnazsír belekeverhetjük a spenótba. Pikáns ízt ad neki.

Forrás: ketkes.com

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Kovászos uborka készítése – a legfinomabb savanyúság!

Hozzávalók: 2 kg uborka, 2 1 víz, 6 dkg só,...

Close