Sokáig omlós marad – Adventi mandulás keksz

Sokáig omlós marad – Adventi mandulás keksz

Story Highlights

  • A mandulás kekszet kár lenne kihagyni. Vendégvárónak is tökéletes, a sütisdobozban pedig sokáig eláll, ha el nem fogy.
  • A mandulás kekszbe kerülő fűszerek már a karácsonyt idézik. Sütés közben is ünnepi illat lengi be az egész lakást. Készítsd el advent első vasárnapjára! Kard Éva édességét száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltarthatod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg méz
  • 8 dkg darált mandula
  • 8 dkg vaj
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál szerecsendió
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés: 20 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

adventi-keksz
Tedd egy tálba a lisztet, a darált mandulát, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát, a citrom és a narancs reszelt héját, majd keverd alaposan össze. Rakd egy lábasba a mézet, a vajat, és alacsony hőfokon, kevergetve olvaszd fel. Majd vedd le a tűzről, keverd hozzá a narancs és a citrom levét. Ezután öntsd a lisztes elegyhez, és dolgozd alaposan össze. Keményebb tésztát kell kapni, ha lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet keverj hozzá. Hagyd teljesen kihűlni.

A tepsit béleld ki sütőpapírral, majd a kihűlt tésztából csippents le diónyi darabokat, és formázd őket golyóvá. Ezután helyezd sütőpapírra, egymástól távolabb, és az ujjaddal lapítsd le őket. Tedd előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süsd körülbelül 15 perc alatt szép világosra. A sütőből kivéve szedd rácsra a kekszeket, és hagyd teljesen kihűlni.

Hogy rengeteg naprakész ötleted legyen: a FaceBookon , itt találsz minket

 

 Forrás: femina.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Isteni ebéd vagy vacsora – Baconbe tekert, ízletes csirkefalatkák

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkemell 20 dkg bacon 10...

Close