2020. október 27.

Select your Top Menu from wp menus
Sobatészta kacsamellel – szezámos levessel, újhagymával, tengerisalátával (laver) és yuzuval

Sobatészta kacsamellel – szezámos levessel, újhagymával, tengerisalátával (laver) és yuzuval

Story Highlights

  • Sobatészta kacsamellel - szezámos levessel, újhagymával, tengerisalátával (laver) és yuzuval

Egy személyes adag
Hozzávalók

  • 50 gr házi sobatészta (Ázsiaboltban szárítva kapható)
  • 15 gr nyers kacsamell, szeletelve
  • 1/2 kávéskanál újhagyma, finomra vágva
  • 1 kávéskanál tengerisaláta, vékony csíkra vágva (vagy bármilyen alga az Ázsiaboltból)
  • 1 gr reszelt yuzuhéj (helyettesíthető lime vagy kaffírcitrom héjával)
  • Szezámos alaplé
  • 720 ml dashi
  • 180 ml szójaszósz
  • 180 ml mirin
  • 80 ml fehér szezámpaszta
  • adható még hozzá 11 gr szárított makrélapehely, leforrázva, leszűrve; ez Magyarországon nehezen beszerezhető, de használhatunk helyette kevés szárított aprórákot
  • Dashi: japán erőleves konbuból és szárított tonhalpehelyből (mindkettő Ázsiaboltokban kapható)

A szárított sobatésztát forró vízbe tesszük, s mikor lobogva forr, egy dl hideg vizet adunk hozzá. Ezt 3-4 szer megismételjük. Kissé lágyabbra főzzük, mint az al dente állagú olasz tésztákat. Ekkor hideg vízbe mártjuk, alaposan lecsöpögtetjük, tálalóedénybe tesszük.Az alaplé hozzávalóit összekeverjük és 90ºC-ra melegítjük.

Beletesszük a vékony hússzeleteket, melyek pillanatok alatt elkészülnek. Hozzáadjuk a sobatésztához.A tetején újhagymával és algával tálaljuk, a legvégén hintjük meg reszelt yuzuhéjjal.

 

Forrás: gaultmillau.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Ravioli Amatriciana

Hozzávalók a tésztához: 400 g semolina 176-os (grízesre őrölt durumbúzaliszt) 800 g liszt 18 tojás sárgája 4 tojás 80 g...

Close