Sertés escalope, recept

Sertés escalope, recept

A Sertéseszkalop Hozzávalói 4 személyre:

  • 8 szelet karaj,
  • 80 dkg csiperke gomba,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 0,5 dl olaj,
  • 6 cikk fokhagyma,
  • 2 evőkanál paradicsom sűrítmény,
  • 2 dl fehérbor, só, bors,
  • petrezselyemzöld;
  • a tálaláshoz: krumplipüré

A Sertéseszkalop Elkészítése:

  1. A hússzeleteket sózzuk borsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajon, minkét felükön megpirítjuk.
  2. Meleg tányérra szedjük, lefedjük és melegen tarjuk.
  3. A visszamaradt zsiradékon átsütjük a szeletelt gombát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sózzuk, borsózzuk, 2-3 perc után a paradicsom sűrítményt és rátöltjük a bort.
  4. Mikor felforrt, visszatesszük a húst, lefedjük és közepes lángon addig pároljuk, míg a leve elfő és a mártás besűrűsödik. megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. krumplipürével vagy tésztás körettel tálaljuk.

sertés escalope

Forrás: aledakonyhaja

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Gombás - karamellizált hagymás falatok
Gombás – karamellizált hagymás falatok, recept

A Gombás - karamellizált hagymás falatok Hozzávalói 4-6 személyre: 50...

Close