Savanyúkáposzta leves, recept

Savanyúkáposzta leves, recept

A Savanyúkáposzta leves Hozzávalói 4-6 személyre:

  • 50 dkg füstölt oldalas,
  • 1 szál füstölt kolbász,
  • 50 dkg savanyú káposzta,
  • 1 hagyma,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál házi ételízesítő,
  • só, fűszerpaprika,
  • 1 babérlevél,
  • tejföl.

A Savanyúkáposzta leves Elkészítése:

  1. Az oldalast és a kolbászt forró vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük és langyos vízzel lemossuk.
  2. Az oldalast tiszta vízben újból főni tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a házi ételízesítőt és a babérlevelet. Mikor a hús félig megfőtt, beletesszük a vékony csíkokra vágott savanyúkáposztát is(ha nagyon savanyú, hideg vízben átmossuk).
  3. A lisztet az olajon világosra pirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával és hideg vízzel csomómentesre kavarjuk, majd a levesre töltjük. Beletesszük a karikákra vágott kolbászt is. Pár percig még főzzük, majd félrehúzzuk a tűzről és 15 percig pihenni hagyjuk. Tejföllel tálaljuk.

Savanyúkáposzta leves

Savanyúkáposzta leves

Forrás: aledakonyhaja

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Sütőtökös rizottó pirított gombával, recept

Izgalmas gombák, sütőtök, dió és egy krémes rizottó, hát ez...

Close