Sárgarépás paszulyfőzelék csülökkel, recept

Sárgarépás paszulyfőzelék csülökkel, recept

A Sárgarépás paszulyfőzelék csülökkel Hozzávallói 6 személyre:

  • 60 dkg száraz fehérpaszuly,
  • 1 füstölt csülök,
  • 2 hagyma,
  • 2-3 cikk fokhagyma,
  • 2 sárgarépa,
  • 2 babérlevél,
  • 1,5 dl paradicsomlé,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál zsír,
  • só, őrölt bors,
  • 1 teáskanál szemesbors,
  • fűszerpaprika,
  • petrezselyemzöld.

A Sárgarépás paszulyfőzelék csülökkel Elkészítése:

  1. A csülköt megmossuk, hideg vízben főni tesszük. Hozzáadunk 1 hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a borst, sót és addig főzzük, míg a hús leválik a csontról.
  2. Ha megfőtt kivesszük, egy tálba rakjuk és lefedve melegen tarjuk.
  3. A megmaradt hagymát apróra, a sárgarépát pedig karikára vágjuk, a zsíron együtt megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, kevés borssal, majd rátesszük az előzőleg beáztatott szárazpaszulyt és felöntjük annyi csülöklével, hogy bőven ellepje.
  4. Mérsékelt lángon puhára főzzük, közben ha szükséges, pótoljuk az előtt lét.
  5. A lisztet csomómentesre kavarjuk a paradicsomlével és behabarjuk az ételt, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. 2-3 percig forraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről. A csülökhúst darabokra vágjuk és a főzelékkel tálaljuk.

Sárgarépás paszulyfőzelék csülökkel

forrás: aledakonyhaja

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa, recept

21.00. alszik az egész család, rend van itthon, forró csoki...

Close