Sárgadinnye krémleves – Gyömbérrel és Mentával

Sárgadinnye krémleves – Gyömbérrel és Mentával

Story Highlights

  • Bár vannak, akik ilyenkor is bírják a klasszikus, meleg leveseket, és a strandon is merészen vállalkoznak egy jó gulyáslevesre, mi most ismét a hideg levesekre szavazunk. Főszerepben a nyári gyümölcsök: sárgabarack, sárgadinnye és őszibarack. 

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 dkg gyömbér
  • 1 dl kókusztej
  • fél lime
  • 15 levél menta
  • 1,2 kg meghámozott, kimagozott sárgadinnye

Elkészítés:

menta-levendula-gyomber-sarga-dinnye-leves-kokusz-tej-recept
A vizet és a cukrot egy lábasba tesszük, addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad a vízben.

A sárgadinnyét feldaraboljuk, és egy nagyobb tálba tesszük. Ráöntjük az elkészített szirupot, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a lime levét és a héját, a mentaleveleket, végül a kókusztejet. Az egészet botmixerrel pürésítjük. Hidegre hűtve tálaljuk.

 

Forrás: nlcafe.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
Csípős csirkés – Zöldséges Cukkini

Hozzávalók 4 személyre: ízlés szerint só 1 fej vöröshagyma 2...

Close