2020. október 28.

Select your Top Menu from wp menus
Sertésszűz sárgabarackkal, recept

Sertésszűz sárgabarackkal, recept

Ebben az adásban meglovagoljuk, hogy itt a nyár és rengeteg gyümölcsnek van a szezonja.

 

Sertésszűz sárgabarackkal Hozzávalói:

  • 1 serzésszűz (kb. 45 dkg)
  • 25 dkg sárgabarack
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 tk magos mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • 1,5 ek sárgabaracklekvár
  • 1 mk koriander mag
  • 1 csipet levendula
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ek étolaj
  • 1/2 tk levendula
  • Só, bors

Sertésszűz sárgabarackkal

A húst sózzuk, borsozzuk. A lekvárt, mustárt, mozsárral összetört koriander magot és a mozsárban összepépesített fokhagymával (1/2 teáskanál sóval) összekeverjük. Belemorzsoljuk a levendulát is és végül bekenjük a húst vele. Akár egy estén át hagyjuk állni.

Egy forró serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat és a hús minden oldalát megkérgesítjük, majd áttesszük egy hőálló tálba. A barackokat kimagozzuk és a hús mellé tesszük őket. A barackokra egy csipet levendulát morzsolunk, a rozmaringot a szűz tetejére, két fej fokhagymát a barackok közé tesszük. Az egészet megsózzuk, megborsozzuk és meglocsoljuk vékonyan egy kis olajjal.

140 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. A húst felszeleteljük, és végül megszórjuk felaprított mentával. Bulgurral vagy krumplival tálaljuk.
Sertésszűz sárgabarackkal

Naponta új recept ötletekért, találkozzunk a FaceBook on is.

A Pikantéria Hivatalos Facebook Oldala

Forrás: Steetkitchen

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Related posts

EZT OLVASTAD MÁR?
Mexikói töltött paradicsomok chipotle morita szószban

Egy igazi pikáns, mexikói kaját mutat nektek Jani. Brutál érett paradicsomok megtöltve húsos raguval és fűszeres szósszal tálalva... mi 5...

Close